In Batavialand ga je op ontdekkingstocht in het museum. Aan het einde van je tocht vind je de Wowbot, die test of je onderweg goed opgelet hebt. Geslaagd? Dan mag je met hem mee op ontdekkingsreis!

Deze Wowbot test je kennis over ontdekkingsreizen! Hoe navigeer je? Wat neem je mee te drinken? Welk gereedschap heb je op zak?

Na je tocht door het museum, waarbij je van de medewerkers en vrijwilligers en in speciaal gemaakte filmpjes alles hebt geleerd over ontdekkingsreizen, test deze Wowbot of je goed hebt opgelet aan de hand van zes vragen.

Wat neem je mee?

Weet jij nog welke gereedschap er mee moet om hout te bewerken? Kun jij je linker- van je rechterlaars onderscheiden (duh!)? En wat neem je mee om te drinken onderweg, bier of water…? Zet telkens het juiste voorwerp op het bureau van de reiziger en hij geeft je feedback.

Na zes vragen krijg je de uitslag: je mag mee! Of niet natuurlijk, maar dan moet je het wel bont gemaakt hebben met je foute antwoorden.

Leuk detail: het personage van de Wowbot komt ook terug in alle filmpjes in het museum én is vrijwilliger bij Batavialand. Dus je kunt ‘m ook levend tegen het lijf lopen!

De feiten

  • De Wowbot is onderdeel van een educatief programma voor gezinnen in het museum.
  • De Wowbot stelt zes vragen, waarop je antwoord geeft door een voorwerp op de tafel te leggen.
  • De Wowbot geeft inhoudelijke toelichting op je keuze.
  • Aan het einde krijg je te horen hoeveel vragen je goed had.
  • Je bent ongeveer 5-8 minuten bezig met het beantwoorden van alle vragen.
  • Uitproberen mag! 🙂 De Wowbot heeft ook een antwoord klaar als je je mobiele telefoon erop legt, of je handtas, of je schoen…

De Wowbot in Batavialand.
Het antwoord op: “Hoe zorg ik dat ik geen natte voeten krijg?”