Kwam je naar Geofort met de auto, fiets, raket of het OV? Tellmie Walvi vraagt je (soms letterlijk) het hemd van het lijf in deze audiotour. Zo ontdek je samen met haar hoe klimaatbewust jij met je familie leeft. Alles met de nodige dosis humor en zonder opgeheven vinnetje natuurlijk.
tellmie geofort walvi
Tellmie Walvi

Walvissen helpen met CO2 uit onze atmosfeer halen. Daar hoeven ze niet veel voor te doen, gewoon beetje eten en poepen. Fytoplankton leeft namelijk van walvispoep en slurpt CO2 uit de lucht. Superfijn!

Dat maakt Walvi dé aangewezen eh … walvis om samen met jou in Geofort te onderzoeken hoe klimaatbewust jouw gedrag is.

Je bezoekt verschillende binnen- en buitenexposities en beantwoordt haar quizvragen. Aan het einde van de tour geeft ze je een persoonlijke ‘CO2-score’.

Furware

Walvi is gemaakt van gerecyclede materialen door RoadsMaakt. Daardoor zijn alle Walvi’s ook nét een beetje anders.

RoadsMaakt gelooft in een sociale samenleving waar niemand wordt buitengesloten. Ze geloven ook in recycling. Dus verkopen ze unieke producten met een sociaal verhaal, handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van tweedehands materialen. Zoveel goeds in een product, dat voel je!

Handig!

Omdat Geofort een echt doe-museum is, heeft Walvi een handige tasvorm, zodat je je handen vrij hebt.

Op veler verzoek werken we momenteel ook samen met Roads aan een techloze handtas in de vorm van een Walvi. Voor in de museumshop en de webshop van Roads. Wil je er ook eentje? Houd onze sociale media in de gaten!

Testen met de doelgroep
Luister naar Walvi!

Bekijk de interactie van het scrollen en schudden van Walvi in deze meertaligheidsdemo (Geofort biedt nog geen meertaligheid aan momenteel).
Walvi heeft een handige tasvorm!

Interactie: scrollen en schudden

Walvi is voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 -12 jaar. Daarom hebben we de interactie ook iets ‘volwassener’ gemaakt ten opzichte van eerdere Tellmies, zoals die in het Rijksmuseum.

Om Walvi te activeren, moet je haar zachtjes wakker schudden. Verder kun je over haar rug ‘scrollen’ door alle antwoordopties op haar vragen. Vervolgens schud je weer om een antwoord te kiezen.

Deze nieuwe vorm van interactie hebben we eerst getest, want wij dachten dat het best ingewikkeld was om over de rug van een walvis te ‘scrollen’. Maar nee hoor… het was heel gaaf om te zien dat alle kinderen direct begrijpen wat daarmee bedoeld wordt!

Conclusie: scrollen = aaien voor volwassenen (denk daar maar eens over na als je weer eens door insta scrollt).

De feiten
  • 12 Walvi Tellmies
  • 15 stops waar je een vraag krijgt
  • ‘Scroll’ over Walvi’s rug door alle mogelijke antwoorden, schud om een antwoord te kiezen
  • Aan het einde van de tour een ‘score’ over je eigen gedrag
  • Gemaakt van gerecyclede materialen i.s.m. de sociale onderneming RoadsMaakt
  • In tasvorm: je hebt je handen vrij. Handig!
  • Voor gezinnen met kinderen 8 -12 jaar
Opnames van Walvi in de studio
De kast waar Walvi uitgereikt wordt aan bezoekers.
Het eindpunt van de tour, waar je je ‘klimaatscore’ krijgt.
Een ‘lege’ Walvi bij RoadsMaakt
Opnames bij Studio Roodenburch
Beacons hangen in Geofort