Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam zet Doerak de Douanehond in als karakter om jonge kinderen kennis te laten maken met het werk van de belastingdienst en -vooral- de douane. Ze hadden al diverse educatieve verhalen met Doerak in de hoofdrol en een grote knuffelhond van hem op het DouaneDoeDek. Onze Tellmie van Doerak leidt nu ook gezinnen met kinderen op interactieve wijze rond door de vaste collectie.

Doerak is blij dat eindelijk iemand zijn geblaf verstaat! Hij neemt de gezinnen mee op snuffeltocht op zoek naar verboden artikelen. Onderweg vertelt hij met een flinke dosis hondenhumor over het werk van de douane, vroeger en nu.

Luister hier naar een stukje Doerak

Diverse tests tonen aan dat de kinderen veel onthouden van wat hij ze onderweg vertelt. Ook werken ze goed samen met andere gezinsleden om de telopdrachten uit te voeren.

De furware van Doerak is speciaal gemaakt door coupeuse Ine Keitz naar illustraties van Doerak die het museum aanleverde. Het model is geoptimaliseerd voor alle hardware in het binnenste van de hond en heeft een afneembare en wasbare draagmof. Wel zo handig met een wit vachtje…

Samen snuffelen aan de collectie in vitrines.
Doerak Tellmie
Natuurlijk: je kunt ook huppelen met Doerak!

Hoe werkt het?

De gezinnen krijgen Doerak bij de balie van het museum. Doerak vertelt de baliemedewerkers eerst of zijn batterij voldoende opgeladen is. Daarna start het gezin Doerak zelf op door in zijn staart te knijpen. Hij legt ze uit hoe de tour werkt. Op een bijgeleverde flyer zien de gezinnen waar Doerak in het museum een opdracht voor hen heeft. Daarna gaat het gezin zelfstandig op pad met Doerak op de arm. Kinderen kunnen Doerak om de beurten op hun arm dragen.

De feiten

  • Vijf interactiepunten op twee verdiepingen plus een start- en eindpunt met tekst bij de balie.
  • Twee custom made Doeraks.
  • Kinderen aaien Doerak om de telopdrachten uit te voeren, Doerak telt hardop mee!
  • Duur tour: gemiddeld 55 minuten.
  • Doerak vertelt over meerdere objecten uit de vaste collectie.
  • Inclusief een easter egg: als je Doerak ‘per ongeluk’ in zijn staart knijpt, laat hij een flinke hondenscheet!
  • Doerak wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,5

Twee Doeraks, klaar voor de hondleiding!
Tellmies Logo