Als je een FlikVlooi meekrijgt bij de balie, merk je het meteen: die is dól op knuffelen en kroelen! Samen ga je op onderzoek uit in de tentoonstelling ‘Aahhh…!’.

Ga je mee?

Kriebels in je buik!

De Flikvlooi Tellmies leiden je graag rond door de tentoonstelling, maar onderweg hebben ze steeds last van ontzettende irritante kriebels. Op hun rug, hun voelsprieten, hun pootjes… Ze worden er gek van!

Er hangen verschillende borstels waar je met wat krabwerk de kriebel kunt verhelpen. Daar is de FlikVlooi heel blij mee.

Tijdens de tour ontdek je samen dat hoeveel borstels je ook uitprobeert, deze specifieke ene kriebel toch steeds maar terugkomt.

Want… het zijn kriebels in de buik! De FlikVlooi is verliefd.

Zodra je dat ontdekt hebt, mag je aan het einde van de tour de verliefde FlikVlooi samenbrengen met het object van liefde.

Eind goed, al goed.

De FlikVlooi heeft jeuk jeuk jeuk! Help jij even met krabben?
Lachen, dat aaien!

Karakter

De naam FlikVlooi is vooral een knipoog naar de ouders, die weten wat ‘flikflooien’ betekent. De kinderen ervaren een warm, vrolijk (non-binair) karakter dat heel blij is dat je wilt helpen met die lastige kriebels.

De tour maakt gebruik van de informatie, objecten en activiteiten in de tentoonstelling over je lichaam, liefde, seksualiteit, gender en consent.

Alles wordt met respect en humor behandeld en er is veel ruimte voor eigen ontdekking (of niet, als je dat niet wilt). En – heel belangrijk – je kunt ook even een dansje doen onderweg!

Bovenal zet de tour aan tot een open onderling gesprek over wat jij zélf allemaal denkt, vindt en ervaart op dit gebied.

Teamwork

De FlikVlooi tour kwam tot stand in fijne en nauwe samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum, Het Imaginarium, Kelvin Wormgoor (stem) en Studio Roodenburch.

Twee kinderen ontdekken de tentoonstelling met een FlikVlooi
Aahhh….! Even lekker dansen samen!
Yes, je hebt de oorzaak van de kriebels gevonden! Dat is deze heerlijke andere FlikVlooi. Laat ze daar maar even kletsen en flikflooien samen 😉
De FlikVlooi is benieuwd wie er allemaal in jouw familie zitten. Stel je ze even op?

De feiten

  • Twee Tellmie FlikVlooien bij de balie verkrijgbaar tegen een klein prijsje.
  • Voor gezinnen met kinderen die nog niet kunnen lezen (of al wel, maar die de FlikVlooi gewoon leuk vinden).
  • Zeven stops met een (krab)opdracht.
  • Custom made, kleurrijke, handig draagbare furware (ontworpen door ons en gemaakt door Van Slobbe).
Luister naar een stukje FlikVlooi