Werkwijze

voorbeeld project xpex
Samenwerking voor een pitch met XPEX

We werken samen

Go Wonder heeft veel expertises in huis, maar kan niet alles natuurlijk. Daarom zoeken we voor elk project de juiste aanvullende expertises in bevriende partnerbedrijven en freelancers. Zoals XPEX Experience Designers, Kiss the Frog, Studio Roodenburch en Het Imaginarium.

Andersom worden we ook op basis van onze expertise door anderen gevraagd om aan hun projecten mee te werken.

Dat vinden we ontzettend leuk! Zo leren we van elkaar en breidt ons netwerk zich steeds verder uit. 


We volgen onze inspiratie

Primair werken we in opdracht, maar we kunnen onszelf niet altijd tegenhouden om een goed idee dat opborrelt toch uit te testen in een prototype.

Dus houden we regelmatig hands-on sessies met hardware, scharen, schuimplastic, papier, hot glue en wat we dan ook nodig hebben om iets te bouwen.

Zo ontwikkelen we nieuwe producten en diensten waarvan we zeker weten dat iemand er binnenkort op zit te wachten!

Laat het museum getimed tot leven komen terwijl je er doorheen loopt.

Prachtige objecten in een vitrine of aan de wand zijn mooi om naar te kijken, maar bieden weinig mogelijkheden tot een persoonlijke ervaring of snelle verandering van content.

Daarom ontwikkelden we een manier die zalen, vitrines en tekstbordjes tot leven kan laten komen als je er langs loopt. Dit kun je gewoon als laag ‘over’ de bestaande opstelling leggen.

Stel je voor: je loopt door een zaal vol gevulde vitrines. Jij volgt het ‘rode’ pad en doet alle rood uitgelichte vitrines aan. Je kind volgt het blauwe pad en bezoekt de blauw uitgelichte objecten. Jullie horen en zien beiden informatie die is afgestemd op jullie niveau en behoeften. Speels en luchtig of juist diepgaand en verrijkend.

Dit kan met onze inbouwbare hardware. Deze triggert (aanvullende) audio, lichteffecten en/of specifiek beeldmateriaal. De getoonde content kan voor iedereen anders zijn en dat biedt talloze opties: 

  • kinderen horen een ander verhaal dan 65+-ers. 
  • blinden en slechtzienden worden met extra audio geholpen.
  • doven krijgen juist meer visuele informatie.
  • experts zien een ander filmpje dan leken. 
  • scheepsmodellenliefhebbers volgen een andere lichtroute dan schilderijenliefhebbers.

led verlichting museum
Zodra je in de buurt komt, licht de ‘bun’ in dit schip blauw op alsof er water in staat (test in Batavialand).
Dit boek licht op en vertelt waar het over gaat als je in de buurt komt (prototype).

Heb je ideeën over een ’tot leven komend museum/bibliotheek/expositie’ of wil je een demo? We komen graag langs!

interatief werken go wonder
Onze bureaus…

We werken iteratief

Go Wonder maakt producten, zoals de Tellmies, de Wowbot en de GARBI UV-C, die we in projecten toepassen en doorontwikkelen. De hardware en basissoftware van deze producten is voor al onze opdrachtgevers grotendeels identiek, maar furware en software voor de interactie zijn op maat gemaakt.

Dit heeft als voordeel voor ons dat we zeker weten dat onze producten een solide basis hebben die altijd werkt. Voor opdrachtgevers is het fijn dat ze een goed getest product krijgen en meeliften op ontwikkelingen die we voor anderen doen. Onze producten worden zo dus steeds beter en slimmer (en wij ook ;).

We werken in co-creatie

Omdat we de mening van onze doelgroep(en) zeer op prijs stellen, werken we vaak samen met hen om tot een goed resultaat te komen.

Zo werkten we bij Boijmans Van Beuningen samen met hun kinderpanel. Of eigenlijk werkten zij samen met ons, want wat waren ze professioneel! Maar ook in andere projecten werkten we samen met gezinnen, schoolklassen en andere bezoekers.

Sowieso doen we graag eerst een pilot waarin gebruikers intensief aan de slag gaan met onze producten, zoals we o.a. bij het Rijksmuseum en Sesjat de Scheepskat hebben gedaan.

Pas daarna leveren we in grotere aantallen op, waarin we de verbeteringen uit de pilot uiteraard verwerken in de definitieve versie.

Want hoe goed je ook nadenkt vooraf, je gebruikers ontdekken in het gebruik altijd wel iets dat je niet had kunnen voorzien!

co creatie kinderpanel boijmans
Co-creatie met het kinderpanel van Boijmans Van Beuningen