Elk knuffelbeest – of ander object – kan met onze hufterproof technologie veranderen in een Tellmie: een interactieve audiogids die bezoekers rondleidt, vragen stelt en feedback geeft op hun antwoorden door middel van sensoren.

Tellmies werken met door ons zelf ontwikkelde elektronica en bepalen hun positie aan de hand van beacons. Geen oortelefoon, maar een ingebouwde speaker voor een shared audio experience. Met sensoren op de rug en kop kunnen bezoekers interactie aangaan met de beesten. De magie van de Tellmie is dat alle technologie onzichtbaar is en daarmee de beesten echt tot leven komen.

Deze reportage over Museum Boijmans Van Beuningen legt goed uit wat Tellmies zijn.
Niet alle Tellmies hebben een vachtje! Dit prototype is een door ons 3D-geprinte luisterschelp.

Het bezoek wordt interessanter, leuker en leerzamer!

Diverse musea hebben Tellmies rondlopen en bezoekers zijn unaniem enthousiast over deze bijzondere rondleidingen. Het maakt het bezoek interessanter, leuker en leerzamer. Ook geven medewerkers aan dat bezoekers beter kijken naar de objecten en de omgeving.


Voor individuele bezoekers of voor groepen

De Tellmies zijn op verschillende manieren in te zetten. Als gids die de weg wijst of als audiotour die de collectie verrijkt. Maar ook om begeleiders van bijvoorbeeld schoolgroepen (ouders, leerkrachten) om te toveren tot echte experts zodra het beest op hun arm allerlei informatie begint over te dragen.

In Batavialand leiden dertig scheepskatten de bezoekers rond over de werf en het schip.

Lees hier meer over onze projecten met Tellmies in: Batavialand, Maritiem Museum Rotterdam, Belasting & Douane Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. Hou de website in de gaten, want we werken momenteel met vier andere musea aan een Tellmie-tour!

DoerakTellmie
Samen met Tellmie Doerak de Douanehond snuffelen aan de collectie van het Belasting & Douane Museum.
Kraak de pratende octopus in het Maritiem Museum Rotterdam.
Tellmies Logo
Prototype van De Spullevear voor het Flipje en Streekmuseum Tiel.
Ook het Zuiderzeemuseum krijgt een Tellmie van Marretje de eigenwijze meeuw.